Cum ar fi omenirea afectată dacă Pământul ar fi de două ori mai mare decât e acum

0

Pământul mustește de viață de miliarde de ani, dar n-ar fi fost așa dacă planeta noastră ar fi arătat diferit. Fiecare aspect geofizic al Pământului este important și lumea ar arăta complet diferit dacă planeta ari fi fost de două ori mai mare decât în prezent.

Probabil, nu de puține ori, te-ai mirat de “cât de mică este lumea” atunci când ai întâlnit pe cineva într-un loc neașteptat. Și, cu siguranță ți-ai dorit măcar o dată să ai mai mult spațiu, pentru că te simțeai sufocat de cei din jur.

Ei bine, dacă Pământul ar fi fost de două ori mai mare decât e în prezent, s-ar putea ca lucrurile să nu mai fi fost la fel de fericite.

Secretul se regăsește în forța gravitației. Ea este fenomenul natural care exercită forță de atracție asupra tuturor obiectelor și ființelor, oricât de grele sau de ușoare ar fi. Totul este atras spre Pământ, chiar și păsările, care par, de multe ori, că sfidează gravitația.

Tot gravitația este cea care ajută planetele să graviteze în jurul Soarelui și a lunilor în jurul lor. Presupunând că Pământul ar fi de două ori mai mare, trebuie menținută aceeași densitate. Dar, asta ar însemna că totul s-ar duba în dimensiuni, atât obiecte, cât mai ales ființe, inclusiv oamenii.

Într-adevăr, probabil că ai avea o casă sau o mașină mai mare și n-ai deranja pe nimeni, pentru că oricum ar fi destul spațiu. Dar, mărimea chiar contează și mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine.

Forța gravitațională ar fi, de asemenea, de două ori mai puternică, ceea ce înseamnă că greutatea ta corporală ar fi două ori mai mare. Dacă deja ai probleme cu greutate, atunci asta ar fi un adevărat coșmar și ți-ar trebuie de două ori mai mult efort ca să slăbești.

Ca să se întâmple asta, ți-ar trebui de două ori mai multă hrană care să-ți asigure energie și, implicit, să supraviețuiești. Totuși,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.