Cum ar arăta Dacia electrică. Renault a vorbit despre modelul revoluționar

0

Despre o Dacia electrică se discută de cel puțin un an. Oficial, pentru că au fost proiecte independente de ceva mai mult timp. Acum, un director Renault a vorbit mai deschis despre planul pe termen lung.

În octombrie, Renault a introdus modelul K-ZE. Nu e prima mașină electrică pe care o are, mai există Zoe, dar este prima care arată ca și cum compania și-a mai maturizat ideile. Atunci, am presupus că ar putea fi un model de bază pentru o Dacia electrică. Acum, avem o declarație importantă a unui director Renault.

Mașina K-ZE, introdus doar drept concept, va fi disponibilă în China în 2019. Eric Feunteun, directorul diviziei Vehicule Electrice, Renault, a explicat într-o discuție cu Robert Llewellyn, după salonul auto din Paris, care e strategia companiei și unde apare și Dacia în această strategie.

„Prioritatea [pentru Renault K-ZE și mașini electrice] e China. E [cea mai consistentă] piață pentru vehicule electrice, astfel că e prioritară. Am vrut să intrăm în această piață, pentru că venim după mulți competitori și trebuie să venim cu un proiect diferențiator”, a explicat Feunteun.

„Am combinat ce știm despre mașini accesibile, pe baza experienței cu marca Dacia, în Europa, și cu ce știm despre vehicule electrice pentru a face împreună o mașină. Aceasta este KZ”, a completat reprezentantul Renault.

„Mașina va debuta în China în 2019, dar [proiectul] e gândit să fie global. Asta înseamnă că nu am decis dacă și când va ajunge în fiecare regiune – India, Brazilia, Europa, dar mașina e gata și trebuie doar să găsim momentul potrivit pentru a lansa pe piață”, a mai spus Feunteun.

Ei bine, planul Renault pentru mașini electrice și Dacia e se potrivește și pe-o declarație din octombrie 2017. Atunci, tot un reprezentant Renault a spus că se lucrează la o Dacia electrică, dar nu e gata de lansare.  Totuși, există informații…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.