Cum a reacționat clubul Real Madrid după ce ”Der Spiegel” a dezvăluit că Sergio Ramos ar fi picat un test antidoping înaintea finalei Ligii Campionilor din 2017 | Fotbal, Fotbal extern, Sport, Ultima oră, ultima-ora

0

Nemții de la Der Spiegel au anunțat că Sergio Ramos, căpitanul Spaniei şi al lui Real Madrid, a picat un test antidoping de două ori, înaintea finalei Champions League din 2017 și la un meci de campionat din luna aprilie a acestui an.

 Prima dată s-a întâmplat la finala UEFA Champions League din 2017, în care Real Madrid a învins pe Juventus, cu 4-1. Conform Der Spiegel, Ramos ar fi fost depistat pozitiv cu dexametazonă, o substanță ce poate fi folosită cu condiția ca UEFA să fie anunțată din timp, dar nu s-a întâmplat asta.

Echipa medicală de la Real Madrid și-a asumat „responsabilitatea, spune publicația germană, explicând că jucătorul a primit, cu o zi înainte de meci, două puncții ale acestei substanțe pe un genunchi și la umăr. UEFA a considerat că răspunsul medicilor este valabil.

Un an mai târziu, în aprilie 2018, Ramos a încălcat din nou regulamentul. A fost ales pentru control antidoping la finalul unui meci de campionat cu Malaga, dar s-a dus la duşuri, deşi ar fi trebuit să meargă direct la cabinetul medical.

Fostul ciclist american Lance Armstrong a reușit să dribleze rezultatele unui control antidoping folosind aceeași metodă: ducându-se la duș și lăsându-și asistenții să îi amâne pe comisari în timp ce le verificau acreditările! Între timp, Armstrong a făcut perfuzii pentru a „spăla” substanțele interzise pe care le avea în sistem!

  • Real Madrid a reacționat printr-un comunicat
    „În legătură cu informațiile publicate de Der Spiegel legate de căpitanul clubului, Sergio Ramos, susținem următoarele:
  • 1. Sergio Ramos nu a încălcat niciodată regulamentul de control anti-doping.
  • 2. UEFA a cerut informații și a închis imediat cazul, așa cum se întâmplă în asemenea cazuri, după ce a verificat toate informațiile cu experții de la Agenția Mondială Anti-Doping, AMA și chiar UEFA.
  • 3. În ceea ce privește conținutul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.