Cum a fost la primul maraton culinar din București

0

Am alergat prin București o zi întreagă, dar nu așa cum probabil că vă imaginați. Ieri am făcut un mini-tur al câtorva cârciumi (de fapt, restaurante, bistro-uri și cofetării) cu specific din București, cu scopul de a încerca pentru prima dată tot soiul de nebunii culinare. Însăși experiența a fost din seria „prima dată”, pentru că în niciuna dintre călătoriile noastre nu am mai avut o zi dedicată în întregime unui maraton culinar, cum i-am spus.
A fost… (vedeți voi mai jos cum a fost) – tot ce pot să spun este că după ziua asta s-a trezit Monstrul Călătoriilor, care acum mă tot înghiontește să o luăm la drum, către destinații cât mai îndepărtate.

***

Săptămâna trecută v-am provocat, împreună cu Canon, să ne spuneți de ce ați vrea să „alergăm” împreună la un maraton culinar prin București iar noi am ales-o pe cea al cărei răspuns ne-a inspirat cel mai mult. Am fost cu Alexandra (și cu baby Ada Ilinca) să facem turul restaurantelor cu specific din București și, pe lângă noutățile culinare pe care le-am încercat, am trăncănit toată ziua despre călătorii trecute și viitoare, ne-am amintit de cele mai amuzante dar și de cele mai jenante situații din vacanțele noastre iar la final am concluzionat că mai vrem să mai facem asta și altă dată.

Startul a fost timid, pentru că toate începuturile-s grele și am ales pentru un mic dejun leneș și o primă cafea un bistro – ARC Bakery, unde am rezistat eroic să nu facem prăpăd în vitrina cu prăjituri dar am încercat ceva ce nu mâncasem nici măcar când am fost un Franța: un Croque Madame eu și pe Monsieur l-a luat Alexandra. Deși cele două sunt sendvișuri, francezii ăștia nu se dezic și le-au făcut sofisticate, cum sunt și ei: nu îl poți lua pe Monsieur și cu atât mai puțin pe Madame care are un ou ochi perfect drept pălărie și să mergi cu el pe stradă în drum spre birou (sau spre…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.