Cum a fost la Cetățuia

0

Am ajuns la Cetățuia, la începutul lui octombrie, când toamna abia îşi intra în drepturi, după o săptămână de frig și ploi în toată țara. Am vrut o escapadă de weekend și, cum nu aveam prea multe zile libere la dispoziție, am căutat un loc cât mai aproape de București. Nu a fost nevoie sa ne gandim prea mult în ce direcție să o luăm, zona Buzăului e mai mereu o alegere bună. În plus, mi-am amintit că pusesem pe wishlist o pensiune care în fotografii apărea pe vârful unui deal impadurit si ca in jur nu se vedea nicio altă casă. Asta-i de noi, mi-am zis: aer curat, liniște, mergem la căsuța din pădure, aşa cum am botezat pensiunea înainte să ajungem acolo.


Unde este Pensiunea Cetățuia?

Din București sunt aproximativ 140 de km și am ales să mergem pe varianta A3 (București-Ploiești), am ieșit pe la Gherghița, apoi spre Mizil – Gura Vadului – Tisău iar în Haleș am făcut stânga, spre Mănăstirea Ciolanu. De acolo, la o aruncătură de băț – vreo 4 kilometri (din care ultimul kilometru este prin pădure, pe un drum cu pietriș, în stare foarte bună) este pensiunea Cetățuia. Intersecția dintre DJ 203G (cel care vine de la Ciolanu) și drumul spre pensiune este bine semnalizată, veți vedea un indicator la stânga.
Pensiunea se află în vârful unui deal – Dealul Cetățuia, la vreo 600 de metri altitudine și, așa cum am mai spus, este înconjurată de pădure, în apropiere aflându-se doar Mănăstirea Ciolanu și Schitul Cetățuia. Cel mai apropiat sat este Măgura, la vreo 3 kilometri distanță.

Review pas cu pas

Camera pe care am avut-o este dublă superioară – cu un pat dublu și o canapea extensibilă și o terasă generoasă cu vedere spre grădină și pădure. Camerele au fierbător de apă (și pliculețe cu ceai, cafea și zahăr) – eu găsesc detaliul acesta foarte util de când am copii, în felul ăsta pot să le pregătesc ceaiul sau cerealele seara,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.