Cum a evoluat modul portet pe telefoane și cum funcționează

0

Telefoanele încearcă de aproximativ un deceniu să-ți ofere calitatea capturilor pe care o obții cu o cameră dedicată. Avantajele unui DSLR sunt mult, dar giganții din piața de mobile au pus accent pe bokeh sau încețoșarea fundalului la potrete.

Trebuie să fii ignorant să nu-ți dai seama că fotografiile făcute cu telefonul sunt mai spectaculoase ca niciodată. Dacă ai un smartphone de top, majoritatea capturilor te lasă cu gura căscată. Nici măcar condițiile decente de ilumare ale unei scene nu mai sunt fundamentale. Creatorii smartphone-urilor vor să te facă să uiți de aparatul foto când mergi în vacanță și au făcut o treabă din ce în ce mai bună pe acest subiect.

Mai mult decât orice alte funcții și abilități împrumutate de la camerele cu lentile interschimbabile, giganții au pus accent pe modul portret. Încețoșarea fundalului la imaginile făcute cu smartphone-ul a devenit din ce în ce mai precisă și spectaculoasă în ultimii ani. Implementarea senzorilor ToF este următorul pas în atingerea aceluiași scop, dar soluțiile variază. Un singur lucru este important. Cum obții acel efect bokeh care să te scoată în evidență în orice moment?

Soluția cu două camere principale

Majoritatea telefoanelor din ultimul an au două camere pe spate, iar scopul este de fiecare dată același. Cele două camere funcționează într-o manieră similară cu ochii noștri. La fel ca ochii, lentilele sunt un pic defazate, la o distanță mică una de alta. Astfel, chiar și dacă au aceleași specificații, văd lumea un pic altfel.

Cu cât un obiect este mai aproape, cu atât imagine pe care o văd ambele camere este aceeași, cu cât crește distanța, cu atât discrepanța în conținutul imortalizat se acutizează. Amplifică acest efect și faptul că unele telefoane au două camere cu focală diferită sau diafragmă. De cele mai multe ori, vorbim de o cameră…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.