Cum a ajuns cancerul să omoare europenii pe capete

0

Cancerul ucide aproximativ 1,3 milioane de europeni anual și este responsabil pentru mai bine de un sfert din morțile din Uniunea Europeană, după cum arată statisticile Eurostat.

Ratele cele mai mari de morți cauzate de cancer, care depășesc 30%, se regăsesc în Olanda și Slovenia, pe când cele mai mici rate, de sub 20%, sunt în România și Bulgaria. Iar dacă privim mai departe, la nivel global, World Health Organization a estimat că, la finalul lui 2018, cancerul va fi răpit viețile a 9,6 milioane de oameni în ultimele 12 luni, conform Reuters.

Cu toate astea, 40% din cazurile de cancer pot fi prevenite. Fumatul, care este cauza principală a apariției anumitor tipuri de cancer, continuă însă să fie relativ popular în rândul țărilor din Uniunea Europeană. Statisticile Global Health Observatory arată că cei mai înrăiți fumători se găsesc în Grecia, unde 52,6% din locuitori fumează. La capătul opus se află Danemarca, unde doar 17,6% din oameni fumează. România se află undeva la mijloc, cu un procent de fumători de 37%.

Stilul de viață occidental nu ajută în lupta cu cancerul

Deși multe tipuri de cancer pot fi prevenite, adoptarea unui stil de viață occidental ajunge să „înghită” orice eforturi de prevenție, potrivit Financial Times. Printre greșelile acestui stil de viață se numără: consumul de alimente procesate și mâncare fast food, sedentarismul, fumatul și luarea de suplimente alimentare de prevenire a cancerului.

„În următorii 20 sau 30 de ani, dacă nu se face nimic pentru a opri aceste lucruri, [obezitatea sau supraponderalitatea] vor detrona fumatul de pe locul unu în cazul factorilor de risc ai cancerului”, a explicat doctorul Kate Allen, director executiv la departamentul de științe și afaceri cu publicul la World Cancer Research Fund. Allen a mai spus că, la fel ca în cazul încercărilor de a-i convinge pe oameni că fumatul nu este…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.