Cristian Scutariu, despre ”înlocuitorul” lui Gnohere: ”Care e adevărata valoare a cuplului Forminte – Nohai?”

0

Acum mulţi ani, pe vremea în care hârtia era un reper în presa de sport şi canalizarea încă era obiectivul principal în zona Bucureştiului în care specularea pământului i-a transformat pe unii în miliardari, Liga 1 era bântuită de blaturi. Reale, nu doar închipuite. Unele flagrante, altele făcute cu bun simţ. Însă din cauza asta, aproape orice meci cu desfăşurare ieşită din comun intra pe radarul vânătorilor de aranjamente. Ei bine, în vremea aia se discuta intens despre un Ceahlăul – Dinamo, meci bănuit că ar fi fost trucat. 

Se discuta pe larg prin parcuri, prin crâşme. Se scriau editoriale, se publicau analize, se cereau păreri. Culmea, într-o Românie fotbalistică săracă în evenimente importante, un posibil blat stârnea curiozitatea tuturor. În emisiunile de analiză de atunci se vorbea despre uşurinţa cu care fotbaliştii patronaţi de Pinalti au luat gol şi cum Dinamo, deşi mai valoroasă, nu a avut un adversar serios. Şi, nu în ultimul rând, era dezbătută prestaţia cuplului Forminte – Nohai, fotbalişti ai Ceahlăului despre care se spunea că ”nu au jucat la adevărata lor valoare”. 

Din toată această piaţă marocană din care era greu să mai ieşi lucid ridica mâna Cornel Dinu. Elegant, calm, cu vocabularul mai bogat decât tot ce a mai avut Dinamo în următorii ani. La un loc. Mister a fost întrebat ce părere are despre faptul că Forminte şi Nohai nu au jucat la ”adevărata lor valoare”, s-a uitat lung preţ de câteva secunde în direcţia opusă curiosului din studioul TV, cu mâinile uşor sprijinite de buzunarele mici ale vestei de sub sacou, apoi a rostit ferm, dintr-un aer: ”Domnilor, care e adevărata valoare a cuplului Forminte – Nohai?”.

Mulţi ani mai târziu, într-un ianuarie cu zăpadă cât să murdărească pantofii şi să încurce traficul, suflarea…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.