Craiova a obţinut victoria logică în Azerbaidjan. Cronica meciului de la Baku

0

O seamă de necunoscute avea Craiova înainte de debutul oficial în acest sezon, în Europa League. Oltenii nu ştiau mare lucru despre azerii care schimbaseră jumătate din lot în vara aceasta. Aşadar, Sabail nu era doar o echipă nouă ca şi istorie, ea activând de 3 ani, dar şi din punct de vedere al componenţei.

Mai ştiau craiovenii că vor da piept cu fostul stoper al Astrei şi al Pandurilor, Erico, şi cu fostul mijlocaş de la Real Madrid şi Chelsea, Essien, aflat de ceva timp însă la vremea retragerii. Mai ştiau că Sabail nu a marcat niciun gol în amicalele din vara aceasta. Şi totuşi, avea să înscrie două în poarta lui Pigliacelli. Şi trupa lui Papură mai avea emoţii şi din pricina gazonului, unul artificial, de calitate modestă, constatată la antrenamentul oficial. Dar cel mai important, oltenii  nu prea ştiau cum arată ei înşişi într-un meci oficial, după jocul slab etalat din amicalele verii. Alb-albaştrii au poposit la periferia capitalei azere, Baku, pe un stadion care era o combinaţie între cele de la Chiajna şi Voluntari. Precum în cele două locaţii ilfovene a fost şi atmosfera pentru Ştiinţa, care a fost încurajată de circa 40 de fani. Oltenii au străbătut mii de kilometri, aşa cum rezultă şi din cântecele lor, pentru a fi alături de favotiţi, iar Ştiinţa s-a simţit ca acasă, fiindcă localnicii au fost destul de pasivi la capitolul încurajări, ei venind relaxaţi de la grătarele care sfărâiau în preajmă.

Europa League: Sabail – Craiova 2-3

Deşi erau mai familiarizaţi cu gazonul, azerii nu au avut vreo clipă intenţia de a ataca, cedând iniţiativa indiferent de scor, abia pe final încercând o egalare, nedreaptă pentru ce…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.