Cornel Dinu face dezvăluiri despre ”Afacerea Marsilia”, de acum 29 de ani. Cum i-a păcălit Bernard Tapie pe copiii Revoluției

0

Cornel Dinu, 70 de ani, a făcut dezvăluiri incredibile despre culisele meciului caritabil pe care naționala de fotbal a României l-a disputat pe 28 ianuarie 1990 la Marsilia pentru ajutorarea copiilor Revoluției.

Tricolorii, calificați la Coppa del Mondo ’90 din Italia, au fost invitați de controversatul om de afaceri Bernard Tapie să joace un amical cu campioana Franței, Olympique Marseille.

Contul Libertatea 90 a rămas gol. „E adevărat”

În jurul primei partide susținute de reprezentativa noastră în libertate s-au învârtit sume de bani despre care nu s-a auzit la noi. Românii de rând nu au știut nici dacă fondurile pentru copiii Revoluției au intrat vreodată în controversatul cont „Libertatea 90”.

După 29 de ani, Cornel Dinu, care a condus delegația tricoloră în primul turneu postdecembrist, în calitate de adjunct al ministrului sportului, a confirmat pentru Libertatea ceea ce lumea fotbalului bănuia de mult: „Cunosc foarte bine afacerea Marsilia. E adevărat că nu a ajuns niciun ban în România!”.

Cornel Dinu a fost fotbalist, antrenor, conducător

Îi punem stop lui Dinu și ne mutăm în Franța. Acolo unde procurorii au aflat ce s-a întâmplat cu banii copiilor Revoluției din România. În timpul procesului demarat după celebrul meci trucat, în 1992, contra celor de la Valenciennes (scor 1-0), au fost demascate toate ingineriile financiare făcute de patronul lui OM, Bernard Tapie, în perioada 1989-1993, inclusiv cele de la meciul cu România.

Potrivit rechizitoriului, „caritabilul” Bernard Tapie s-a folosit de doi impresari foarte influenți, croato-belgianul Ljubomir Barin și grecul Spiridon (Spyros) Karageorgis, pentru a falsifica facturi în valoare de peste 1,5 milioane de franci francezi, circa 260.000 de dolari la vremea respectivă.

Potrivit rechizitoriului, „caritabilul” Bernard Tapie s-a folosit de doi impresari foarte influenți, croato-belgianul Ljubomir Barin și…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.