Constantin Popovici, primul român care va face un sezon complet în Red Bull Cliff Diving. S-a calificat și la Mondiale | Alte sporturi, Alte sporturi, Sport

0

Constantin Popovici s-a remarcat încă de la debutul său în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Sportivul român a participat anul acesta în premieră la etapa din Danemarca și după locul 7 obținut acolo a primit încă două wild card-uri pentru etapele de la Mostar (Bosnia și Herțegovina) și Polignano a Mare (Italia).

Cu un total de 170 de puncte în cele trei etape, Constantin Popovici a terminat pe locul 11 în clasamentul mondial și era printre favoriții la un loc între cei 10 săritori permanenți pe lista de start pentru sezonul 2019. Confirmarea sa oficială a venit după rezultatul spectaculos de la Cupa Mondială din Abu Dhabi unde a terminat pe locul 2, după Garry Hunt, câștigătorul Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving în 2018, și cel mai titrat sportiv al seriei cu 7 titluri mondiale.

M-am antrenant intens în ultima lună și jumătate pentru Cupa Mondială. Am făcut antrenamente la București și la Sibiu, după care am plecat la un cantonament în Anglia. Acolo am lucrat atât în bazinul de 10 metri, dar și în aer liber de pe platforma de 24 de metri. A fost foarte frig, dar a fost un antrenament care m-a ajutat să-mi ating obiectivul. Pe lângă medalia de argint obținută, mi-am rezervat și locul printre cei 10 high diveri permanenți din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Acesta era visul meu. Să ajung printre cei mai buni 10 săritori de la mare înălțime din lume’, a spus Constantin Popovici, în momentul confirmării oficiale.

S-a calificat și la Campionatul Mondial de Natație

Pentru sportivul român medalia de la Cupa Mondială i-a asigurat și biletul pentru Campionatele Mondiale de Natație din Coreea de Sud.

În paralel cu antrenamentul pentru high diving m-am pregătit și pentru sărituri în apă de la 10 metri. La finalul acestei luni voi începe cantonamentul la Sibiu. Apoi la începutul lui 2019 vor urma câteva concursuri internaționale și…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.