Colaborare inedită între România şi Japonia în domeniul Judo-ului

0

Zeci de sportivi români se pregătesc deja pe tatami alături de judokani din patria mamă a acestui sport. Astăzi, la Bucureşti, reprezentanţii Federaţiei Române de Judo, ai Comitetului Olimpic şi sportiv român şi oficialităţi din provincia Japoneză Fukuoka au semnat un memorandum de pregătire comună, ce are ca scop îmbunătăţirea performanţelor sportivilor români.

Începând de anul trecut, judokanii români din lotul olimpic se pregătesc tocmai în Japonia, asistaţi de un antrenor japonez. Preşedintele Comitetului Olimpic şi sportiv român susţine astfel de iniţiative în sprijinul tuturor federaţiilor cu şanse reale de a obţine rezultate la Tokio 2020.

„Am făcut un protocol cele două orase prin care federatiile din România pot accesa stagii de pregatire in Japonia.  Federaţia Română a stabilit un contact si cu primaria din Fukuoka. Sunt mai multe provincii, mai multe prefecturi din japonia care in baza un unui program guvernamental pot organiza stagii de pregatire cu diferite echipe nationale, cu diferite federatii din toata lumea in vederea pregatirii pentru Jocurile Olimpice de la Tokio”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

„Pe noi din judo ne onoreaza foarte mult aceasta colaborare si in plan administrativ cu Japonia,  pentru că Japonia e mama judo-ului şi ne onorează acest protocol pe care l-am semnat. Sperăm să fie de bun augur acest protocol si aceasta periooada de colaborare care a inceput deja si va continua pana la Olimpiada si sa luam medaliia dCozmin Guşă, preşedintele FRJ.

Sportivii români au multe lucruri de câştigat în urma acestei experienţe.

„Scopul nu e ca romanii sa devina japonezi, ci mai degrabă să existe un schimb, astfel încât sportivii români să preia lucrurile bune de la sportivii…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.