Cine va fi noul antrenor al Simonei Halep. Sven Groeneveld și Andrei Pavel, printre variante | Alte sporturi, Alte sporturi, Halep, Sport, Tenis, Tenis, Ultima oră, ultima-ora

0

Informații despre separarea dintre Halep și Cahill apăruse încă din septembrie.

Darren Cahill este unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, de colaborarea cu acesta legându-se marile succese ale Simonei Halep. Alături de australian, constănțeanca a ajuns numărul unu mondial și a câștigat turneul de la Roland Garros.

Există informații că Simona s-ar putea întoarce la colaborarea cu Andrei Pavel, cu care a mai lucrat anul trecut și care l-a resuscitat pe Marius Copil. De asemenea, unele surse vorbesc despre faptul că Sven Groeneveld, 53 de ani, fost antrenor al Mariei Șarapova, de care s-a despărțit în martie, e pe o listă de „posibili”.

Groeneveld, fost jucător modest de tenis, a mai lucrat cu Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici, Caroline Wozniacki, Michael Stich, Greg Rusedski, Nicolas Kiefer, Tommy Haas, Mario Ancici ori Maria Șarapova.

În patru ani cu Groneveld, Șarapova a câștigat șapte titluri la simplu, inclusiv cel de la French Open, din 2014, după o finală cu Halep.

La fel ca fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, Sven Groeneveld a lucrat în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucătoarelor, incheiat la finalul anului 2015.  

Ce antrenori a avut Simona Halep:

  • Ioan Stan, Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait, Radu Popescu (junioare).
  • A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea.
  • La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013, cu Adrian Marcu.
  • Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. De belgian, s-a despărțit printr-un sms.
  • La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.