cine a lăsat în paragină proiectul european imens

0

În județul Teleorman oamenii trăiesc ca în Evul Mediu. Mai multe orașe nu beneficiază de alimentare cu apă și nici de canalizare.

Proiectul european de 322 milioane de euro care le promitea locuitorilor refacerea radicală a rețelelor de apă potabilă și de canalizare are întârzieri majore și probleme structurale.

Județul Teleorman a obținut în anul 2007 finanțare de la UE prin programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 pentru proiectul „Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și a sistemului de canalizare”.

Proiectul urma să fie implementat în două etape pentru care au fost alocate 122 de milioane de euro pentru prima fază a contractului și peste 200 pentru cea de-a doua fază.

Compania care a obținut finanțarea și care trebuia să se ocupe de gestiunea serviciului de alimentare cu apă și canalizare este operatorul județean de apă-canal, Apa Serv S.A.

La momentul obținerii acestei finanțări, la conducerea Apa Serv SA se afla deputatul PSD Valentin Boboc, care a fost cercetat în dosarul Referndumului. Sub supravegherea lui a început marea aventură a Apa Serv SA cu fondurile europene.

Valentin Boboc a decis să-și depună candidatura la parlamentarele din 2012. În lupta electorală l-a luat alături pe tânărul Ciprian Gurban. Acesta îl însoțea pe Boboc în deplasările sale prin județ, în calitate de șofer și de suporter înfocat.

După ce a câștigat alegerile parlamentare, Boboc s-a mutat la București și l-a impus la șefia Apa Serv SA pe Ciprian Gurban, care a devenit gestionarul proiectului finanțat de UE.

Ce înseamna proiectul din Teleorman

Proiectul urma să fie implementat prin derularea a 13 contracte, dintre care 11 contracte de lucrări (inclusiv extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie a apei potabile şi de canalizare în cele cinci aglomerări urbane), şi două contracte de servicii de asistență tehnică pentru managementul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.