China s-ar afla în spatele atacului cibernetic asupra Marriott

0

Hackerii din spatele atacului cibernetic asupra grupului hotelier Marriot International au lăsat urme în spatele lor care leagă de guvernul chinez.

Cei de la Marriott au declarat săptămâna trecută că un hack, care a început în urmă cu patru ani, a dus la divulgarea datelor a 500 de milioane de clienți.

Autoritățile au găsit instrumente de hacking și tehnici și proceduri atribuite unor hackeri chinezi, au declarat trei surse apropiate investigației pentru Reuters. Asta sugerează că cei care s-au aflat în spatele atacului au colectat informații pentru a fi folosite în campania de spionaj a Beijingului și nu au atacat grupul hotelier pentru câștiguri financiare.

China poate părea a fi suspectul principal în acest caz, dar sursele aproape de investigație au avertizat că este posibil să fi fost altcineva în spatele hackului deoarece și alți oameni și alte organizații au avut acces la aceleași instrumente de hacking, unele dintre ele au apărut și online.

Identificarea hackerilor este și mai complicată de faptul că anchetatorii cred că mai multe grupuri de hackeri ar fi putut intra în rețeaua de calculatoare a Starwood (Marriott) din 2014 până în prezent.

Dacă anchetatorii confirmă că autoritățile chineze se află în spatele atacului atunci lucrurile s-ar putea complica și mai mult, iar tensiunile dintre Washington și Beijing vor crește și mai mult.

Datele la care atacatorii au avut acces includeau numele clienților, numerele de pașaport, adrese, numere de telefon, date de naștere și adrese de email. Unele conturi conțineau și date bancare.

Marriott a achiziționat lanțul de hoteluri Starwood în 2016 pentru 13,6 miliarde de dolari.

Atacul asupra lanțului hotelier a început în 2014, la scurt timp după un atac asupra Office of Personnel Management (OPM) al SUA, în urma căruia au fost compromise datele a zeci de milioane de angajați. Americanii i-au acuzat pe…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.