Ceva nou, ceva vechi la Australian Open. Finala o face garda veche, în timp ce poveştile ediţiei le aparţin celor din NEXT Gen. Djokovic exultă înaintea derby-ului cu Nadal: „a fost un meci perfect pentru mine”

0

Australian Open are parte o finală blockbuster, din seria clasicelor tenisului masculin: Novak Djokovic – Rafael Nadal. Primii doi favoriţi ai tabloului de concurs se înfruntă, din nou, aşa cum, în ultimii patru ani, s-a mai întâmplat doar în succesiunea care avea să alcătuiască ‘Nole Slam’-ul (cele patru victorii consecutive în turneele de Mare Şlem ale lui Novak Djokovic, de la Wimbledon 2015, până la Roland Garros 2016, sârbul învingându-l în primele două finale pe Andy Murray, apoi în următoarele două – pe Roger Federer).

Cea mai stufoasă rivalitate din tenisul masculin îşi va consuma, duminică, de la 10:30 ora României, episodul cu numărul 53. Pentru Australian Open, este o reţetă ideală. „Primul lucru pe care l-aş spune – este un meci pentru care aş vrea să îmi cumpăr bilet. Cei care nu aţi făcut-o deja, mergeţi şi luaţi”, a glumit Novak Djokovic în interviul de pe teren cu Jim Courier, după corecţia aplicată francezului Lucas Pouille, în semifinala de vineri.

Din studioul Eurosport, Mats Wilander exclama: „un match-up mai interesant şi mai intrigant nu s-ar fi putut găsi”. Departe de zgură, suprafaţa pe care Nadal e rege indiscutabil, cei doi au oferit în Grand Slam-uri meciuri memorabile. Nu mai departe de iulie 2018, cei doi au luptat două zile, s-au contrat, s-au provocat, au dat peste cap de mai multe ori balanţa, semifinala de la Wimbledon fiind ulterior declarată meciului anului, după 10-8 în favoarea sârbului care, în scurt timp, avea să îi ia şi numărul unu mondial ibericului aflat acum pe punctul de a deveni primul tenismen din Era Open cu câte două titluri cel puţin la fiecare dintre cele patru Slam-uri din sportul alb. Finala din 2012 de la Open-ul Australian rămâne, cu cele 5 ore şi 53 de minute de luptă, cel mai lung ultim act la acest nivel din tenisul modern.

Doi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.