Cele mai tari schimbări pe care le aduce noua versiune de Android

0

Google a lansat versiunea beta a următoarei versiuni de Android și aduce câteva schimbări importante care te-ar putea interesa.

Google pregătește Android Q și a lansat versiunea beta a următorului sistem de operare. Android Q va fi lansat consumatorilor cândva în al treilea trimestru al anului. Dacă istoria se repetă, noua versiune de Android va fi lansată în august.

Android Q Beta nu este o versiune pe care să o instalezi pe telefonul tău de zi cu zi. Există pentru ca dezvoltatorii de aplicații să se obișnuiască cu schimbările pe care Google le plănuiește.

Android Q aduce câteva schimbări importante printre care un control mai bun asupra intimității tale.

De ce o să vrei Android Q pe telefonul tău

  • Vei avea un control mai bun asupra informațiilor despre locația ta

Până acum, o aplicație avea nevoie de informații despre aplicația ta dacă voiai să funcționeze (Maps, Waze etc). Este logic să aibă acces, însă nu și atunci când nu folosești aplicația. De ce să aibă acces Google la locația mea atunci când mă plimb prin oraș? În Android Q vei putea permite aplicațiilor acces la acestă informație doar atunci când folosești aceea aplicație. Sigur, vei putea interzice accesul sau îl vei putea acorda în totalitate, ca și până acum.

Google se pregătește să-ți ofere un mod întunecat al Android-ului pentru că este cool, dar și pentru că te ajută să-ți prelungești autonomia bateriei. Deocamdată, dark mode este disponibil în beta doar atunci când activezi battery saver. Această opțiune transformă multe dintre spațiile albe în spații negre. Totuși, acest mod afectează și modul în care funcționează procesorul, rezoluția display-ului sau eliminarea proceselor din fundal. În versiunea completă vom vedea dark mode și atunci când nu activezi battery saver.

  • Ajungi la setări mai repede

În Android Q atunci când o aplicație are nevoie de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.