Cele mai proaste predicții despre tehnologie făcute de oameni inteligenți

0

Să faci predicții este o treabă periculoasă: poți să o nimerești și să zică lumea că ești vizionar sau poți să o dai în bară, ca oamenii din această listă.

Unele persoane precum John Elfreth Watkins, care a prezis apariția telefonului mobil, fotografiei digitale și a televiziunii încă din 1900, au un dar special în a vedea viitorul. Alții nu au puterea să vadă în asamblu (the big picture) și spun lucruri care se dovedesc a fi greșite. Să vedem câteva dintre cele mai proaste predicții despre tehnologie făcute de oameni inteligenți.

Facebook

Facebook va pierde 80% dintre utilizatori până în 2017, au susținut doi profesori de la Princeton în 2014, după ce au asimilat rețeaua socială cu bolile infecțioase și au crezut că Facebook, la fel ca ciuma bubonică, va dispărea la un moment dat. Suntem în 2019 și peste 2,3 miliarde de oameni folosesc lunar platforma lui Mark Zuckerberg.

Internet

Paul Krugman, economist câștigător al premiului Nobel, a spus în 1998 că până în 2005 „va deveni clar că impactul internetului asupra economiei nu a fost mai mare decât cel al faxului”. El este profesor tot la Princeton University și este bine cunoscut în lumea științifică pentru contribuțiile sale aduse în domeniul schimbului comercial. El a câștigat Novelul pentru economie în 2008.

Robert Metcalfe, unul dintre inventatorii Ethernetului, a susținut că internetul este codamnat eșecului. Într-un articol pentru publicația InfoWorld din 1995 el a spus că internetul nu se va dezvolta și că va fi un eșec până în 1996.

Nu toți credeau că fiecare dintre noi vom avea un PC acasă

Calculator

Ken Olsen, un pioneri al industriei de calculatoare, fondatorul Digital Equipment Corporation, ce construia minicomputere, nu vedea niciun motiv pentru care o persoană ar vrea un computer în casa sa. El ar fi zis asta cândva în 1977, iar citatul îi este atribuit într-un…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.