Cele mai înmatriculate mașini noi în România în primele 3 luni ale anului: Logan, lider detașat. Duster a depășit Sandero

0

Dacia Logan rămâne lider în topul celor mai înmatriculate mașini noi în România în primele trei luni ale anului cu peste 6.800 de unități, în timp ce Dacia Duster a înregistrat aproape 2.400 de unități și a depășit Dacia Sandero. Renault Clio ocupă locul patru după ce a surclasat Skoda Octavia.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Datele oficiale pentru înmatriculările de mașini noi din primele trei luni ale anului publicate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) demonstrează că preferințele clienților din țara noastră pentru mașinile noi încep să se schimbe.

Dacia Logan continuă să rămână mașina preferată a românilor, cu peste 6.800 de unități, însă lupta pentru locul doi devine spectaculoasă între celelalte două modele de referință ale producătorului de la Mioveni.

Astfel, Dacia Duster a înregistrat aproape 2.400 de unități înmatriculate și a reușit să surclaseze Dacia Sandero, care s-a oprit la puțin peste 2.000 de unități. În plus, SUV-ul a înregistrat o popularitate mai mare decât hatchback-ul în fiecare dintre primele trei luni ale anului, semn că aceste performanțe nu au fost unele de conjunctură.

Primele semne au apărut însă încă din ultima parte a anului trecut, când Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a raportat ocazional vânzări mai mari pentru Duster decât pentru Sandero. 

O surpriză apare și în lupta pentru titlul de cea mai populară mașina de import din România, întrucât Renault Clio a reușit să surclaseze Skoda Octavia și să urce pe locul patru în clasamentul general pentru o diferență de numai 132 de unități.

Chiar dacă Clio concurează într-un segment mai accesibil din punct de vedere…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.