Cele mai frumoase cetăţi româneşti. Construcții ce dăinuie de sute de ani

0

Ţara noastră este una plină de istorie, iar cetăţile de odinioară, unele mai bine păstrate, chiar locuite, altele nu, merită vizitate.

Cetatea Făgăraş

Cetatea Făgăraş a fost ridicată la sfârşitul secolului al XIV-lea, fiind una dintre cele mai mari şi bine păstrate fortificaţii medievale din România şi din Europa. Dintre domnitorii care şi-au pus amprenta aici îi amintim pe Mihai Viteazul şi pe Apafi Mihaly. Între 1918 şi 1948 cetatea Făgăraş a fost utilizată ca garnizoană a armatei române. Între anii 1948 – 1960, în Cetatea Făgăraşului a existat una dintre cele mai temute închisori pentru deţinuţi politici. În 1965, cetatea a fost restaurată şi amenajată ca muzeu, iar astăzi este unul dintre cele mai vizitate locuri din România.

Cetatea Alba Iulia

Cetatea Alba Iulia sau Cetatea Alba Carolina este cea mai bine conservată cetate de tip Vauban din Europa, fiind ridicată între anii 1716 şi 1735 de către arhitectul italian Giovanni Morando Visconti. Construirea ei în oraşul Alba Iulia a avut drept scop apărarea împotriva invaziei turceşti, aceasta având șapte bastioane ce se întind pe o suprafaţă de circa 12 hectare. Impresionanta cetate beneficia de șapte porţi de acces şi multe monumente arhitecturale, decorate de statui.

Cetatea Râşnov

Cetatea Râşnov este un ansamblu fortificat ridicat încă din secolul al XIV-lea  pe un deal calcaros aflat în sudul oraşului Râşnov. Cetatea se întinde pe o suprafaţă de 3.500 mp. Zidurile cetăţii au înălţimea de 5 metri şi lăţimea de 1,5 metri. Cetatea Râşnov este considerată a fi una dintre cele mai frumoase cetăţi din Europa de Sud-Est şi a reuşit să-şi păstreze foarte bine vechile structuri.

Cetatea Sighişoarei

Cetatea Sighişoarei este considerată a fi cea mai frumoasă cetate din România. Cetatea Sighişoarei face parte din anul 1999 din patrimoniul mondial UNESCO, aceasta aflându-se în centrul istoric al oraşului…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.