cele mai căutate automobile în România

0

Anul acesta, s-au înregistrat vânzări record de mașini, atât second hand, cât și noi. Supremația o dețin, evident, tot autoturismele rulate din import. Și da, e și Dacia pe listă. Bănuiesc că intuiește deja ce mașini continuă să prefere românii.

Românii vor în continuare mașini nemțești pentru că oferă, într-adevăr, calitate, dar nu-și permit unele noi. Sau poate își permit Dacia.

În 2018, cele mai căutate mărci au fost Volkswagen (peste 55 de milioane de afișări), BMW și Audi. Care a fost cel mai căutat model? Volkswagen Passat, desigur, cu peste 11 milioane de căutări, ca să păstrăm tradiția.

Aceste date au fost furnizate de autovit.ro. Anul acesta, 70% din mașinile vândute au provenit de la dealeri autorizați, iar 30% de la persoane fizice.

Alături de Passat, românului îi mai place să se dea și cu Audi A4 și BMW Seria 3, modele care ocupă locurile doi și trei în clasament.

Totuși, în 2018, s-a înregistrat un număr record de înmatriculări de mașini din gama SUV, în ciuda creșterii prețului carburanților, a supraaglomerării traficului, îngustării unor străzi în Capitală și a noilor norme de poluare care au devenit mai stricte.

Dar, în ciuda faptului că românul își dorește mașină nemțească, tot la Dacia rămâne în cele din urmă. Dacia Duster a fost cea mai vândută mașină anul acesta pe plan local. Alte autoturisme extrem de căutate au rămas Volkswagen Golf (cred că România e cea mai “loială” țară a acestui model), Skoda Octavia, Ford Focus, Opel Astra și Mercedes Clasa E. Un lucru interesant e că apare și Toyota pe-acolo, la un moment dat.

În ceea ce privește motorizarea, gama diesel a scăzut în 2018 de la 46% la 36%, dar tot este un procent foarte mare, având în vedere exigențele și taxele care se prefigurează din 2019. Românilor pare că nu le pasă că vor vor plăti poate dublu pentru mașina diesel și…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.