cele mai bune restaurante din România au ajuns online

0

Aseară, a avut loc în București lansarea celui de-al doilea ghid Gault Millau în România. Primul a fost publicat în 2018 și include cele mai bune restaurante de pe meleaguri mioritice.

Ghidul Gault Millau este o instituție internațională care se ocupă cu celebrarea restaurantelor de top de pe mapamond. Similar cu Michelin din acest punct de vedere, în loc de maximum trei stele pentru cele mai bune restaurante, în ghidul Gault Millau sunt asociate bonete de bucătar restauranelor și bucătarilor din spate. Maximul de bonete este cinci, iar în România avem cinci restaurante cu câte trei bonete. La nivel global, acestea ar fi echivalentul la aproximativ o stea Michelin.

În 2018, bucătarul anului Gault Millau a fost numit Alex Petricean, pe vremea când lucra la Maize. Între timp, și-a deschis propriul restaurant Noua, pe Str. Popa Nan nr.7, în București. În 2019, la ediția de aseară a evenimentului, titlul de bucătarul anului i-a revenit lui Alexandru Dumtri de la Bistro Ateneu, cu trei bonete și 15,5 puncte.

Imediat după, la egalitate de 15 puncte și trei bonete s-au situat patru restaurante, două din București și alte două din Cluj. Este vorba de Paul Oppenkamp (the Artist), Andrei Chelaru (Fragment), Radu CM Ionescu (Kaiamo) şi Roland Suciu (Baracca). Chefii Fragment, Kaiamo şI Baracca au primit titlul de marii bucătari de mâine.

În total, peste 90 de restaurante din România au primit cel puţin o bonetă Gault & Millau, adică minimum 11 puncte.

Lista integrală a celor mai importante premii oferite în cadrul galei Gault Millau 2019 se poate vedea mai jos.

Bucătarul şef al anului: Alexandru Dumitru, Bistro Ateneu (15,5 puncte)

Marii bucătari de mâine: 

Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte)

Radu CM Ionescu, Kaiamo (15 puncte)

Roland Suciu, Baracca (15 puncte)

Femeia bucătar a anului: Oana Irina Coantă, Bistro de l’Arte (12,5 puncte)

Bucătarii regionali ai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.