Cele mai bune filme care n-au ajuns la Oscar, dar tot merită văzute

0

În fiecare an sunt lansate o grămadă de filme, dintre care doar câteva ajung să fie nominalizate la Oscar. Chiar și așa, evenimentul ăsta nu reprezintă o literă de lege când vine vorba de preferințe, altfel n-ar mai face nimeni filme.

Cum anul ăsta s-a dovedit a fi unul controversat pentru cinematografie, m-am gândit să-ți fac o listă de recomandări din 2018 care n-au fost băgate în seama de Academie. Încerc să acopăr cât mai multe categorii, că, vorba aia, fiecare cu gusturile lui.

Hereditary (horror, dramă)

Încep cu filmul care m-a surprins cel mai mult că nu a pușcat nicio nominalizare. Din punctul meu de vedere, Hereditary este unul dintre cele mai bune horror-uri din ultimul deceniu. O familie începe să se confrunte cu tot mai multe fenomene ciudate, după decesul unui membru. Prea multe detalii despre poveste nu pot să dau, fără să nu intru în spoilere.

Chiar dacă sună a ceva ce s-a mai făcut deja, atmosfera, jocul actoricesc și felul în care se desfășoară evenimentele fac filmul să pară original. Dar e destul de cunoscut că cei de la Academie nu sunt mari fani ai genului horror, plus că au semnat deja condica în 2017 cu Get Out. Probabil că vor mai trece câțiva ani până când un horror să reintre în grațiile Oscarurilor. Dar tot zic că Toni Collette ar fi meritat măcar o nominalizare pentru rolul din Hereditary.

Overlord (acțiune, horror)

Cred că cel mai simplu mod în care pot explica de ce Overlord e mișto e ăsta: soldați americani găsesc zombie naziști. Atât. Știu, sună stupid, dar orice fan al filmelor de acțiune va aprecia această operă cinematografică.

În ciuda plotului ridicol, filmul este reușit pentru că are scene de război făcute cum trebuie, nu e plin de personaje care iau decizii proaste doar de dragul de a lungi povestea și, cel mai important, nu are scene de umplutură. Te ține atent până la final și zău că e tot mai rar să vezi un film de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.