Cele mai bizare chestii pe care le-au văzut oamenii pe Google Earth

0

Google Earth te lasă să plutești – virtual – deasupra Pământului și să admiri de sus tot ce are acesta de oferit: ape, munți, străzi, clădiri, locuri unde este greu să ajungi.

În 2018, la fel ca în anii trecuți, mulți oameni au descoperit lucruri dubioase când se uitau liniștiți pe Google Earth. Cei de la Live Science au realizat o listă cu aceste lucruri.

Avionul scufundat

Aproape de coasta orașului Edinburgh, din Scoția, se poate vedea ceva în apă. Dacă dai zoom, pare să fie un avion scufundat în apă. Realitatea este însă alta, din fericire. Hărțile de la Google sunt practic niște compoziții, realizate din mai multe fotografii suprapuse astfel încât să creeze cea mai clară imagine posibilă. Dacă un avion se întâmplă să zboare și să fie fotografiat, acesta va apărea în imaginea finală de parcă ar fi o fantomă – sau, în cazul de față, scufundat.

Baza militară secretă

Deși avionul de lângă Edinburgh nu a fost real, bazele militare secrete sunt. În octombrie 2018, un scriitor și un inginer au lansat fotografiile realizate de propriul lor satelit în sud-vestul Nevadei, după ce au observat că Google Earth nu făcuse vreun update la hartă de opt ani. Cei doi au tras concluzia că Google cenzurează în mod intenționat baza. Drept răspuns, compania a spus că acea zonă izolată pur și simplu fusese ignorată când a venit vorba de update-uri.

OZN-ul prăbușit

În 2018, oamenii au crezut că un OZN s-a prăbușit pe Insula South Georgia, din Antarctica. În realitate, urma care pare să fie lăsată de obiectul misterios este cea a unei avalanșe, iar obiectul misterios este un bolovan mare și deloc extraterestru de gheață.

Coloniile antice de insecte

În nord-estul Braziliei există niște tunele subterane realizate de termite la care acestea au săpat vreme de 4.000 de ani. Cei 10 kilometri cubi de pământ pot fi văzuți cât se poate de clar…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.