Cele cinci inovații care-ți vor schimba viața în următorii cinci ani

0

Cercetătorii de la IBM Research au dezvăluit cinci inovații care-ți vor schimba viața în următorii cinci ani.

Viața și planeta noastră se schimbă, indiferent dacă vrem sau nu. În curând, populația întregii planete va depăși pragul de opt miliarde, iar asta va pune și mai multă presiune pe sistemul omenirii de a produce alimente, dar și pe transportul acestora. Astfel, multe dintre predicțiile IBM se referă la modul în care producem și distribuim alimente.

1. Agricultura se va digitaliza

Fermele vor avea un geamăn digital (Digital Twin), adică fermierii vor avea date despre calitatea solului până la abilitățile de conducere ale tractoristului și vor putea folosi aceste date în acel geamăn digital pentru a testa diferite idei. Astfel, în următorii cinci ani, fermierii vor putea folosi inteligența artificială pentru a prognoza cu precizie ce culturi vor avea, iar astfel vor putea accesa mai ușor sursele de finanțare.

2. Blockchain-ul va reduce risipirea alimentelor

În următorii cinci ani, omenirea va elimina multe dintre costurile aprovizionării cu alimente. Astfel, fiecare participant (fie el fermier, vânzător etc) va știi exact cât să planteze, cât să comande și cât să livreze. Risipirea alimentelor se va reduce seminificativ, iar produsele care vor ajunge la oameni vor fi mai proaspete datorită tehnologiei blockchain, dispozitivelor IoT și algoritmilor de inteligență artificială.

3. Cartografierea microbiotei ne va proteja de bacteriile rele

Oamenii vor obține o super-putere în viitor: capacitatea de a folosi milioane de microbi pentru a proteja ce mâncăm. Acești microbi, sănătoși pentru consum, alții nu, sunt introduși în mod regulat în alimente la ferme, fabrici și magazine. Datorită unor noi tehnici care ne permit să analizăm structura genetică, fără costuri prea mari, microbii ne vor spune ce alimente sunt în regulă pentru consum și care…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.