Cel mai frumos cadou: Volkswagen a restaurat complet un Beetle folosit zi de zi de posesoarea sa din 1966 încoace

0

După peste 560.000 de kilometri și peste 50 de ani de utilizare, Beetle-ul utilizat de Kathleen Brooks a fost restaurat și primește șansa de a avea o nouă viață. „E refăcut la calitate de muzeu”, spun oficialii Volkswagen.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Destinele mașinilor diferă de la caz la caz. Dacă unele ajung în centrele de casare după ce și-au „trăit viața”, cele mai norocoase dintre acestea au șansa de a-și trăi a doua viață. Mai ales dacă au fost întreținute corect, dacă spun o poveste și dacă povestea ajunge la urechile celor care pot să le transforme.

Acesta din urmă este și cazul unui Volkswagen Beetle din 1966 care, după ce a fost utilizat zi de zi fără întrerupere timp de peste 50 de ani, a trecut printr-un proces de restaurare care l-a adus la starea originală. Se întâmplă în Statele Unite, acolo unde Kathleen Brooks, o americancă îndrăgostită de mașina pe care a cumpărat-o în luna decembrie a anului 1966 – într-un moment în care Războiul din Vietnam era în plină desfășurare, The Beatles erau în vogă, iar aselenizarea era încă un vis al omenirii – a primit cadoul vieții ei atunci când biroul nord-american al celor de la Volkswagen a aflat povestea mașinii sale.

Cu peste 560.000 de kilometri la bord, mașina lui Kathleen – poreclită Annie de posesoarea sa – a fost restaurată complet „din partea casei” de echipa Volkswagen la fabrica din Puebla, Mexic, uzina care s-a ocupat de producția acestui model de la începuturi până în prezent. 

Venerabilul Beetle a primit timp de 11 luni atenția specialiștilor Volkswagen, fiind restaurat de o echipă de 60 de specialiști. Toate problemele legate de rugină au fost rezolvate la nivelul podelei, a transmisiei și a suspensiilor, mașinii…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.