Ce urmează pentru Filip Jianu

0

Puștiul nostru a fost la un punct de marea finală. Americanul a comis două duble greșeli în game-ul 9 din setul decisiv și i-a deschis lui Filip portița pentru a putea lupta pentru titlu. Nava a salvat mingea de break, apoi  și-a călăuzit drumul spre victorie pe dezamăgirea românului. „Filip trebuie să-și mai întărească serviciul. Acești juniori abia acum se modelează ca jucători. Nu există unul care să-i bată pe toți. Sunt toți cam la același nivel. În plus, de o lună, Filip a schimbat racheta, evoluează cu Dunlop”, explică antrenoarea Diane Samungi.

Un italian i-a cerut 4.000 de euro

Vom mai auzi de Filip Jianu sau îl vom trece la talente eșuate? Sportul românesc umple munți de tabele Excel cu nume de promisiuni neîmplinite. Toate referințele despre puștiul născut în cartierul Muncii din București îi sunt favorabile: talent, inteligență, ambiție, seriozitate, adică toate ingredientele pentru a rezulta un produs de calitate, posibil viitor star. Minusurile-i sunt doar în buzunare. Nu are posibilități să angajeze un antrenor permanent. La Melbourne i-a fost alături antrenorul federal Andrei Mlendea, care lucrează full-time cu Ana Bogdan. Acest ajutor a fost, însă, unul temporar.

„Un antrenor i-a cerut 2.000 de euro, ca să lucreze cu el, iar un italian s-a oferit să-l pregătească pentru 4.000 de euro pe lună”, dezvăluie  antrenoarea Diane Samungi, cea care l-a șlefuit pe Filip Jianu la CS Dinamo. Sumele aiuritoare care se învârt în tenis nu sunt, în acest moment, la îndemâna familiei Jianu.

Comparațiile ne sunt utile pentru o completă înțelegere a situației. Provenit dintr-o familie cu posibilități materiale sporite, care i-a pompat în carieră circa 600.000 de euro, arădeanul Marius Copil, 28 de ani, 60 ATP, povestea cu cât îl plătea pe antrenorul lui Robin Soderling, suedezul care l-a învins pe Rafael…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.