Ce țări s-au opus legislației care poate distruge internetul în UE

0

Proiectul directivei copyright a fost ratificat de statele membre ale UE și legislația va intra în vigoare, dar nu toată lumea a fost de acord.

Despre directiva privind drepturile de autor v-am mai povestit și v-am prezentat care sunt argumentele pro și care sunt argumentele contra.

Parlamentul European a aprobat luna trecută directiva copyright și mai trebuia ratificat de statele membre ale UE. Așadar, majoritatea statelor UE, inclusiv Germania, Franța sau România, au votat pentru implementarea acestei legi.

Pe de altă parte, Finlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia şi Suedia s-au declarat împotrivă, iar Belgia, Estonia şi Slovenia s-au abţinut.

Votul acesta a fost pasul final și directiva va intra în vigoare în 2021. Legea Copyright-ului va fi publicată în Jurnalul Oficial. Ulterior, statele vor avea la dispoziție 2 ani să transpună prevederile în legislația națională.

Luna trecută, eurodeputaţii s-au pronunţat cu un raport de voturi de 348 la 274 în favoarea reglementărilor care vor obliga companii online precum YouTube şi Google să obţină licenţe pentru conţinutul aflat sub incidenţa drepturilor de autor şi să elimine materialele care încalcă reglementările de proprietate intelectuală.

Inițiativa este una nobilă și este menită să modernizeze reglementările care guvernează piața unică digitală. Actuala lege a drepturilor de autor a fost pusă în aplicare în 2001. A trecut mult timp de atunci și foarte multe lucruri s-au schimbat.

De ce este controversată directiva copyright

Acestă directivă conține două elemente controversate: unul se referă la taxa pe link, iar altul la implementarea filtrelor pe platformele digitale.

Taxa pe link dă dreptul creatorilor de conținut să fie plătiți atunci când platformele online afișează frânturi din articolele lor, în timp ce filtrarea conținutului se referă la faptul că platformele online sunt direct…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.