Ce superstiții avea Nicolae Ceaușescu. Era terorizat efectiv de o cifră. Nu este vorba de 13

0

Fostul dictator a avut un moment de cumpănă în viață care i-a adus motivul pentru superstiția numărului de care s-a ferit din răsputeri toată viața. Ce i-a adus ghinion?

Superstițiile lui Ceaușescu. De ce cifră se ferea?

Momentul extrem de greu din viața fostului dictator a fost decesul mamei sale. Nicolae Ceaușescu nu a dorit sub nicio formă ca mama sa să fie înmormântată într-o zi cu data de 7. După ce mama liderului s-a chinuit cu bătrânețea preț de o lună, fiind ținutită la pat, Alexandrina Ceaușescu s-a stins din viață. Din păcate, atunci a fost momentul în care dictatorul comunist a rămas orfan. Tatăl murise în 1969, iar mama în 1977.

Nicolae Ceaușescu și-a condus mama pe ultimul drum pe data de 7 iulie 1977, iar, potrivit apropiaților familiei, s-a temut extrem de tare de potriveala cifrelor din ziua respectivă, 07. 07. 1977, fiind la un pas să amâne ceremonia măcar cu o zi. Motivul temerilor a fost lucrul pe care l-a auzit cu puțin timp înainte de trecerea în neființă a mamei sale. Soțul Elenei Ceaușescu auzise că în momentul în care îmormântarea unui om se face într-o zi cu cifre aliniate, ziua este însemnată. Sufletul decedatului chinuindu-se până la următoarea potrivire a cifrelor.

Nicolae Ceaușescu se temea de numărul 7 din cauza zilei în care a fost înmormântată mama sa

Fricile unui dictator

Nicolae Ceaușescu, văzut ca un tiran de majoritatea românilor din perioada comunistă, avea o frică…banală. Acesta se temea de aerul condiționat. Frica venea de la unele probleme cu gâtul pe care le avusese în prima pate a vieții. Potrivit Listverse, majoritatea clădirilor construite din ordinele sale nu beneficiau de aer condișionat. De asemenea, se zvonea că oficialii care erau nevoiți să-l însoțească în destinații călduroase era terifiați de ideea de a călători cu mijloace de transport fără aer condiționat.

Aceeași sursă dezvăuie că Ceaușescu era germofob….

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.