ce se întâmplă cu Rolls-Royce, Aston Martin sau Lamborghini

0

Dacă ai avut vreodată o fascinație pentru mașini de lux precum Rolls – Royce, Aston Martin sau Lamborghini, acum s-ar putea să fie cel mai bun moment pentru o eventuală achiziție. Prețurile sunt în scădere.

În 2017, a fost apogeul prețurilor în materie de autovehicule de lux. De atunci și până în prezent, prețurile s-au aflat în scădere, atât pentru mașini vechi ale acelorași producători, cât și pentru modelele noi, conform analistului auto Max Warburton. Informația de mai sus a fost inclusă de către oficialul companiei Sanford Bernstein într-o notă trimistă investitorilor.

Cele mai afectate au fost prețurile la mâna a doua pentru Rolls Royce, Aston Martin și Lamborghini. Acestea au scăzut drastic, conform unui studiu al firmei de analiză Thinkum. Pentru a ajunge la această concluzie, a fost verificată performanța pe respectivul segment de piață a peste 130 de comercianți auto de pe teritoriul Statelor Unite.

Deși vei plăti în continuare sume din spectrul câtorva sute de mii de euro pentru o mașină de lux, valoarea este semnificativ mai mică dacă o compari cu prețurile de odinioară. Partea fascinantă este însă că există o explicație logică pentru acest trend in ultimii doi ani și are legătură cu fenomenul de diluare a brandului, completat de saturație pieței.

Fabricanții de automobile de ultra-lux au inundat piața cu modele noi pe măsură ce vânzările totale înfloresc, minimizând factorul de exclusivitate și ducând prețurile în jos. „Valorile au ajuns hiper-umflate și piața prea aglomerată”, spune Warburton. „Se văd scăderi semnificative. Sunt stocuri tot mai mari și cumpărătorii au mai multe opțiuni”, spune Josh Fruhlinger, redactor-șef la Thinkum.

Trecând însă peste teorie, fascinante sunt prețurile clare aferente acestui trend. La începutul lunii iunie a acestui an, prețul mediu de listă pentru autovehicule Aston…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.