Ce se întâmplă cu agenția de turism care a avut curajul să cheme oamenii la vot: autoritățile s-au sesizat

0

O agenție de turism care promitea premii pentru cei care vor dovedi că au mers la vot pe 26 mai a intrat în vizorul autorităților. Autoritatea Electorală Permanentă s-a autosesizat și a decis să acționeze.

Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat Parchetul în cazul companiei de turism Paralela 45, care a anunțat că va oferi premii celor care merg la vot pe 26 mai. Agenția a pornit o campanie pe Facebook în care anunță reduceri la diverse vacanțe.

Dar apelul civic nu este văzut cu ochi buni de Autoritatea Electorală Permanentă. Instituția cere procurorilor să ancheteze acest demers și precizează că, dacă se va descoperi încălcare legii, pedeapsa poate fi cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare.

De precizat că noul președinte al Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu, este cel care, recent, a decis să suspende controalele referitoare la subvențiile primite de partide în ultimii doi ani, inclusiv PSD.

Ce lege invocă AEP în cazul agenție de turism care cheamă oamenii la vot

Constantin Mitulețu, președintele AEP, a venit cu propriile declarații după ce a decis să sesizeze Parchetul, potrivit Digi 24.

„Nu mă pot pronunța dacă e ilegal, se pronunță organele competente, noi decât (sic!) am constatat că în trecut a fost un astfel de îndemn cu cadouri, excursii și atunci am dat și noi mai departe”
Constantin Mitulețu, președintele AEP

Explicațiile oficiale și legea invocată în acest demers au venit, ulterior, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Autoritatea Electorală Permanentă anunță că, în conformitate cu prevederile art. 44 alin. (4-5) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu Loteria Publicitară „Mergi la vot, mergi în vacanță”…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.