Ce şanse are Vâlcea să se bată la titlu cu CSM Bucureşti? Tadici a evaluat situaţia la vârf: „CSM Bucureşti trebuie să se apuce să se pregătească şi să joace, să nu aibă senzaţia că au intrat pe teren şi au câştigat”

0

Liga Naţională de handbal feminin se va relua în curând, iar după câţiva ani de dominaţie cvasitotală a echipei CSM Bucureşti vom avea din nou o bătălie la titlu. La întreruperea sezonului, după 10 etape, SCM Rm. Vâlcea este pe locul 1, având un plus de trei puncte în faţa CSM Bucureşti şi 10 puncte faţă de Măgura Cisnădie.

Echipa lui Florentin Pera mai are de jucat în tur cu U Cluj şi Gloria Bistriţa pe teren propriu şi CSM Slatina în deplasare, aşadar, are toate şansele de a termina în frunte prima jumătate a campionatului. De partea cealaltă, Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic s-au accidentat pe termen lung, CSM Bucureşti mai are de pregătit şi meciurile cu Gyor în Liga Campionilor, astfel că nu se simte deloc confortabil în ceea ce priveşte situaţia la zi în Liga Naţională. Va reuşi, totuşi, Vâlcea să ţină pasul cu CSMB şi să pună cu adevărat presiune pe adversară în lupta la titlu? Gheorghe Tadici, antrenor cu mare experienţă în Liga Campionilor, este de părere că actuala campioană va reuşi să-şi păstreze trofeul la finalul sezonului:

„Sigur că, în aparenţă, şansele Vâlcei s-au mărit prin accidentarea jucătoarelor Kurtovic şi Neagu. Să nu uităm totuşi că CSM Bucureşti le-a avut în echipă şi atunci când Vâlcea a câştigat meciul direct din toamnă (n.r. 22-19). CSM Bucureşti are soluţii mai multe. Din punctul meu de vedere, dacă Cvijic, Lekic, Omoregie sunt sănătoase, nu au cum să piardă titlul, astfel că nu văd posibilă o surpriză la final”.

Antrenorul echipei HC Zalău avertizează însă că echipa campioană trebuie să tragă serios pentru a câştiga titlu: „CSM Bucureşti trebuie să se apuce să se pregătească şi să joace, să nu aibă senzaţia că intră pe teren şi gata! Câştigă titlul cu următorul amendament, dacă încep să se…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.