Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar roti invers în jurul axei sale

0

Dacă Pământul s-ar roti în jurul axei sale în sens invers decât cel actual, lumea ar putea să arate altfel, dar nu așa cum îți imaginezi. Deși așa ceva ar fi posibil doar în urma unui cataclism, poți face un exercițiu de imaginație și să te gândești la o probabilitate fără tragedie.

Oamenii de știință au estimat că Pământul s-a format în urmă cu 4,5 miliarde de ani, iar de atunci, se învârte în același sens: invers acelor de ceasornic.

Asta înseamnă că planeta noastră se învârte în jurul axei la fel ca Soarele. Singurele excepții din sistemul nostru solar sunt Venus și Uranus, care se învârt în sensul acelor de ceasornic. Pământul se învârte în această direcție pentru că așa s-a format sistemul solar, potrivit teoriei Big Bang.

Singura posibilitate ca Terra să-și schimbe direcția de rotație în jurul axei ar fi în urma unui cataclism, în care Pământul ar fi lovit de o altă planetă, dar atunci, tot ce-i viu ar dispărea, deci scoatem din ecuație această teorie.

Imaginează-ți că planeta noastră ar înceta pur și simplu să se mai rotească așa cum o face acum și ar lua-o în sens invers.
În mod paradoxal, schimbările care ar surveni pe planetă n-ar fi așa evidente, cel puțin nu la început. Din fericire, nu s-ar produce nicio catastrofă și nu, nici nu ne-am întoarce în timp, așa cum ai văzut în filmele animate cu Superman.

Prima și cea mai evidentă schimbare ar fi modul în care Soarele ar apune și ar răsări. Intuitiv, Soarele ar răsări în vest și ar apune în est, exact pe dos cum ai fi obișnuit și cum se întâmplă de miliarde de ani.

Dar durata unei zile ar fi tot de 24 de ore, deci nici nu ai avea mai mult timp, nici mai puțin, iar modul în care te raportezi la timp n-ar fi deloc afectat.

Nici anotimpurile n-ar suferi modificări (la început). De vreme ce ele sunt consecința mișcării de revoluție a Pământului,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.