Ce s-a întâmplat cu protestatarii din Topoloveni urcați în dube: Jandarmeria vine cu explicații

0

Jandarmeria Argeş încearcă să explice incidentele de la Topoloveni, județul Argeș, Mai multe persoane care protestau pașnic au fost săltate și urcate cu forța în dubele Poliției, chiar în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea.

Jandarmeria Argeș vine cu propriile explicații după ce mai mulți protestatari au fost duși la Poliție și nu au fost lăsați să protesteze pașnic împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, aflat, vineri, într-o vizită în localitatea Topoloveni, județul Argeș.

Instituția, aflată în subordinea Ministerului de Interne, susține că oamenii au fost sancționați contravențional. Motivul: au participat la o adunare publică nedeclarată și au refuzat să părăsească zona la solicitarea jandarmilor.

Protestul de la Topoloveni: „Ca pe vremea lui Ceaușescu…s-a dat ordinul să ne rețină”

Jandarmeria Argeș anunță că, în total, zece persoane au organizat o adunare publică nedeclarată, motiv pentru care au fost amendați.

„Astăzi (vineri n.r.), în timpul desfăşurării unui eveniment organizat de Primăria oraşului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliţiei pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”
Jandarmeria Argeș

Persoanele ridicate de jandarmi veniseră să protesteze față de prezența lui Liviu Dragnea, președintele PSD, la Topoloveni. Deși erau pașnice, ele nu au fost lăsate să-și arate nemulțumirea și au fost îmbrâncite spre dubele Poliției. Jandarmii argeșeni au transmis că protestatarii au afişat bannere şi au scandat lozinci anti-guvernamentale.

„Trei jandarmi m-au însoţit când am ieşit la fumat. S-a ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Cred că le-a fost frică, se adunaseră vreo 80 de oameni la Topoloveni. Luasem nişte foi pe care…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.