Ce pretenții avea Elena Ceaușescu atunci când se aranja! Nu-i păsa că oamenii stăteau la cozi interminabile pentru alimente

0

După fuga sa în Germania și apoi în America, fostul general de Securitate, Ion Mihai Pacepa, a scris o carte, intitulată Orizonturi roșii, în care a redat aspecte din activitatea sa profesională, dar și din viața cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu. Multe dintre detaliile prezentate acolo nu au neapărat valoare de document istoric, ci sunt elemente din proximitatea „părinților națiunii” de la limbaj, la preferințe și aspirații. Elena Ceaușescu, de exemplu este atent portretizată. Fostul general de Securitate ne-o arată pe soția dictatorului drept o femeie înnebunită după bijuterii, dar care nu este dispusă să achiziționeze decât ceea ce este mai ieftin.

Elenei Ceaușescu avea pretenția de a purta cele mai scumpe bijuterii

Vă redăm câteva pasaje relatate de fostul general de Securitate cu întâmplări relevante în care se vede faptul că prima doamnă a româniei habar nu avea de prețurile de pe piața liberă. Întotdeauna considera prețurile din România foarte mici și pe cele din străinătate inacceptabil de mari. Una dintre aceste a avut loc la vizita făcută de cuplul Ceaușescu la Casa Albă în vremea mandatului lui Jimmy Carter în 1978.

Aflată în hotelul în care era cazată, Elena a cerut să îi fie aduse bijuterii de la cele mai mari magazine de profil sin SUA. Iată cum a decurs acest moment și ce a consemnat Pacepa:

„ Nu ai cumva niște bijuterii noi pentru mine, dragă? a început Elena când am ajuns în budoarul ei, unde coafeza personală tocmai o aranja.

Totul este gata. Mai multe magazine de bijuterii, care făcuseră bani buni de la Elena, și în trecut, își trimiseseră noile lor colecții la Waldorf Astoria (unde erau cazati). Cutiile fuseseră acum deschise și pregătite într-o cameră aflată în apropierea apartamentului prezidențial, păzită strașnic afară.

Elena Ceaușescu își dorea să iasă în evidență la evenimentele la care participa

Hai să vedem de ce ai făcut rost…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.