Ce personalități a pierdut muzica românească în 2018

0

 

Ilie Micolov s-a stins pe 21 iulie, la 69 de ani. A fost autorul uneia dintre cele mai ascultate melodii românești din toate timpurile, Dragoste la prima vedere’.Interpretul a trecut în neființă după o lungă suferință – s-a luptat, mulți ani, cu probleme ce i-au subrezit sănătatea.După Revoluția din 1989, solistul a lăsat Occidentul, unde se refugiase la sfârșitul anilor ʼ80 – nevoit să fugă de Elenei Ceaușescu, care l-a scos din programele radio și televiziune – și s-a întors în țara sa natală.

Ce personalități a pierdut muzica românească în 2018

Alexandru Jula a murit pe 3 iunie, la 84 de ani. Decanul muzicii ușoare a plecat la îngeri după o prodigioasă activitate – peste 6 decenii! Autorul șlagărului Soția prietenului meu’, lansat prin anii ʼ60, a murit împăcat, după ce a avut puterea să lanseze un album și să facă, la 83 de ani, un turneu național, rămânând în istorie drept cel mai vârstnic solist român care a reușit această performanță.

 

Oltița Chirila a plecat dintre noi pe 1 octombrie, la doar 51 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase actrițe și soliste pe care le-a avut teatrul românesc de revistă. Artista, care a jucat două decenii alături de marele Jean Constantin și a fost răsplătită cu aplauze de milioane de spectatori, s-a stins din viață acasă, la Constanța, în prima sa vizită în România, țară pe care a ales să o părăsească în 2013. Oltița, care a pierdut lupta cu o boală grea, își făcuse o nouă viață în Las Vegas.

 

Vali Rotari a murit la sfârșitul lunii iulie, la numai 47 de ani, după o lungă suferință. Chitarist bass, compozitor și producător muzical, Vali a fondat trupele Foișorul de Foc, Trenul de Noapte și Black Box. Dispariția sa a fost fulgerătoare, aproape de necrezut pentru artiștii care-l cunoșteau.

 

 

Eugen Rotaru s-a stins chiar la începutul lunii decembrie. A…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.