Ce pedeapsă riscă mecanicii țepari care au folosit piese second-hand

0

Anumite service-uri auto își “țepuiesc” clienții fără ca aceștia să-și dea seama. Cea mai întâlnită păcăleală e cu piesele necesare unor reparații. În loc să-ți pună piese noi, așa cum ar trebui, îți pun unele second-hand, dar le plătești la prețul celor originale.

Mii de clienți sunt puși în această situație, dar rareori poți verifica dacă lucrarea pentru care plătești sute sau mii de lei este una veritabilă. Și, odată ce-ți dai seama că ai luat “țeapă”, statul român te ajută prea puțin ca să-ți facă dreptate. Totuși, dacă ai bani de împins prin tribunale, ai șanse să câștigi.

Așa a făcut un șofer din Bacău care a dat atât service-ul, cât și mecanicii responsabili în judecată pentru că i-au reparat mașina cu piese second-hand, deși l-au pus să achite unele noi.

Românul s-a luptat nouă ani în instanțele de judecată, dar, în final, a câștigat procesul, iar cei trei mecanici auto au fost condamnați la un an de închisoare cu suspendare și la plata a 40.000 de lei daune (10.000 de lei a fost costul pieselor care trebuiau schimbate și 30.000 de lei daune morale). Doar mecanicii au fost însă obligați să plătească daunele. Service-ul a reușit, cumva, să se „spele pe mâini” de situație.

Doi dintre cei trei inculpați sunt mecanicii responsabili cu reparația, iar al treilea este chiar coordonatorul service-ului, însărcinat cu controlul calității.

Te duci la un service „de încredere” unde primești aceeași țeapă ca la unul de cartier

Paguba s-a petrecut la service-ul SC Trendo Automobile SRL, la un punct de lucru din Bacău. Faptul că procesul a durat nouă ani pentru o infracțiune cât se poate de evidentă și de gravă, demonstrează cât de greu sunt demonstrate și sancționate faptele de înșelăciune privind calitatea bunurilor și a serviciilor în România.

Păgubitul se numește Lucian Ciobanu și este…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.