Ce oraşe greceşti merită vizitate

0

Când ne gândim la o vacanţa în Grecia, mulţi dintre noi avem în minte doar insulele, dar această ţară are şi o mulţime de oraşe pline de personalitate şi farmec ce merită incluse în lista ta de destinaţii. Iată câteva dintre acestea.

Atena, unul dintre leagănele civilizaţiei

Capitala Greciei şi un oraş cu o istorie bogată, Atena are multe obiective turistice cunoscute în toată lumea. Acropole, portul Pireu, Parthenonul, temple nenumărate, grădini publice, dar şi cluburi, restaurante sau pieţe unde totul se negociază – toate se găsesc în Atena.
Un obiectiv mai puţin cunoscut din Atena, dar cu un farmec aparte, este boemul cartier Plaka, situat în imediata apropiere a sitului de la Acropole. Tot în zonă se află şi Bazarul Monastiraki, locul unde poţi găsi tot felul de lucruri, iar preţurile pot fi negociate cu vânzătorii. Plaka este înţesat de cafenele, restaurante şi localuri, iar dacă ajungi în Atena, este aproape imperativ să petreci o după-amiază doar plimbându-te prin acest cartier.
Atena nu este doar centrul economic al ţării, ci şi un oraş viu, unde poţi observa doar plimbându-te pe stradă măreţia civilizaţiei greceşti. În plus, spre deosebire de insule, pe care le poţi vizita doar vara, în Atena poţi merge oricând, vremea este plăcută pe întreg parcursul anului, chiar şi iarna înregistrându-se temperaturi pozitive, în jur de 10 grade Celsius.

Salonic, oraşul prin care au trecut Cicero, Cleopatra, dar şi Suleyman Magnificul

Salonic, al doilea cel mai important oraş al Greciei, este o aşezare cu o istorie la fel de bogată ca a Atenei. Pe aici au trecut de-a lungul veacurilor personalităţi importante ale omenirii, de la Cicero şi Cleopatra până chiar la Suleyman Magnificul, din ordinul căruia s-a ridicat şi unul dintre cele mai importante edificii din oraş – Turnul Alb.
Poţi ajunge în Salonic cu avionul sau cu maşina. Drumul cu maşina sau autocarul durează…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.