Ce nu știai despre camioanele monstru, „bestiile” care distrug de dragul spectacolului

0

Camioanele monstru sunt pe cât de bizare, pe atât de fascinante dacă reușești să le înțelegi scopul. Au o istorie de peste 40 de ani și, chiar dacă nu par, au evoluat constant.

Camioanele monstru nu sunt populare în România. Le-ai văzut cel mai probabil în filme, seriale sau pe YouTube.

În general, când vezi un camion monstru, îl asociezi imediat cu Statele Unite ale Americii pentru că, de altfel, este invenția americanilor. Ei au fost întotdeauna fascinați de motoarele puternice, iar când s-au săturat de SUV-urile banale, le-au transformat în ceva ieșit din comun, adevărate mașini de distrus…alte mașini.

Ce sunt camioanele monstru

În principiu, camion monstru poate deveni orice SUV, de regulă unul pick-up, atât timp cât se găsesc piesele, șasiul și roțile specifice configurației.

Camioanele monstru au apărut pe la sfârșitul anilor ‘70 și au fost concepute doar pentru divertisment, pentru competiții, nu pentru a circula pe drumurile publice. Probabil că nici nu sunt omologate pentru așa ceva și nici nu e greu să-ți dai seama de ce.

Dimensiunile standard ale acestor mașini impresionante variază, dar rareori au depășit cca. patru metri înălțime și roțile de 66 inci (1,7 metri).

Camioanele monstru au devenit populare în timp, azi fiind principala atracție la competițiile de motocross, curse cu ATV-uri sau derbiuri de demolări.

Competițiile cu camioane monstru sunt împărțite, de obicei, în două evenimente majore: o cursă cu eliminare directă (poate include obstacole precum gropi cu noroi, rampe și săritul peste rable) și freestyle, un eveniment în care piloții fac tot felul de acrobații cu camionul monstru, se stabilesc recorduri, dar se și avariază grav camioanele…și șoferii. Din acest motiv freestyle este lăsat la urmă.

Origini

camioane monstru

S-au încercat experimente pe SUV-uri încă din anii ‘70, dar camioanele monstru au ajuns în atenția…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.