Ce l-a determinat pe Ioan Sabău să nu mai antreneze: „Devii duşmanul lor şi vor găsi toate metodele să te elimine”. Care a fost momentul decisiv

0

Ioan Ovidiu Sabău a condus de pe banca tehnică echipe ca Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaş, Gloria Bistriţa, Poli Timişoara, ASA Tg Mureş sau Rapid. După 14 ani în această meserie a renunţat şi a „urcat în birouri” devenind conducător. Acum se ocupă de destinele celor de la U Cluj, echipă ce a dus-o din liga a 4-a şi până în al doilea eşalon.

„Este foarte greu să lucrezi în fotbalul din România. Sunt foarte mulţi oameni lânga echipe… Sunt şi exceptii, nu vreau să generalizez. Dar sunt oameni care sunt puşi pe interese, oameni care de fapt sunt puşi pe simpatii. Nu ar fi o greşeală asta, dar nici nu se pricep. În plus, sunt şi foarte mândri şi orgolioşi, nu acceptă ca cineva, care poate a făcut ceva pentru fotbalul ăsta, să îi contrazică, sau să vină cu argumente clare. Şi atunci devi duşmanul lor şi vor găsi toate metodele să te elimine. Şi atunci, cei care au făcut ceva în fotbal, probabil nu mai doresc, tocmai pentru că nu vor să fie umiliţi”, a spus Ioan Ovidiu Sabau la Telekom Sport.

Sabău a detaliat: „Dacă mi s-a întamplat vreodată? Sigur că da. Fiecare dintre noi, din cei care am fost şi ne-am intors şi am vrut să dăm mai departe, te loveşti de astfel… Dar nu e un secret. Unii au spus-o deschis, clar, alţii nu doresc, pentru că pe urmă îţi faci şi mai mulţi duşmani. Şi atunci preferă să stea în carapacea lor şi să sufere în interior.
 
Care a fost momentul hotărâtor? Mi-am dat seama că nu pot să mai fiu eu. Nici nu mai ştiu de când am abandonat, în urmă cu 7-8 ani. Chiar încă antrenam, dar în ultimii doi, trei ani de zile, tot la asta mă gândeam”.

O dată pe săptămână, Sabău merge la centrul de Copii şi Juniori ai clujenilor pentru a-i pregăti pe micii fotbalişti: „Ceea ce îmi doresc să antrenez, copiii de la centru. Chiar am început să…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.