Ce faci în vacanța mare? O călătorie în Europa

0

Să-ți iei gașca de prieteni, să îndeși câteva lucruri de strictă necesitate, câteva haine și o mulțime de visuri și să pleci hai-hui prin Europa e idealul de vacanță al multor tineri și laitmotivul din majoritatea filmelor cu și despre adolescenți. Le-am văzut și eu pe vremuri, m-au inspirat și m-au făcut să-mi doresc ca, la un momentat dat, să călătoresc și eu așa cum vreau, fără ca altcineva să îmi facă programul; să trec dincolo de masca turismului organizat, să îmi fac prieteni printre localnicii pe care îi cunosc în călătoriile mele, să stau în casa și la masa oamenilor pe care îi întâlnesc în vacanță, să experimentez mai mult decât o vizită la un muzeu (sau mai multe).

„Când ești tânăr ai lumea la picioarele tale” auzeam adesea când avem și eu (aproape) 18 ani – poate că e un clișeu dar adevărul e că atunci când ai 18 ani, mai ai puțin și termini liceul, poate te pregătești să pleci la studii într-un oraș mai mare sau într-o altă țară ai în față niște ani în care experimentarea e cuvântul cheie.
Să-ți depășeti frici. Să gestionezi emoții. Să rezolvi situații neprevăzute fără (prea mult) ajutor. Să înveți să ceri ajutor (la nevoie) unor necunoscuți. Să iei rapid decizii. E mai ușor să treci prin toate stările și momentele astea când nu ai presiunea timpului sau a unui moment. De exemplu, când ești în vacanță și totul e o joacă.

Pe lista de dorințe a tinerilor americani se regăsește adesea „o călătorie în Europa”. Pentru ei, toate țările de pe continentul nostru, fiecare cu tradițiile, cultura, oamenii și obiectivele ei turistice formează un tot, o destinație la care visează de când pășesc în adolescență și pentru care mulți își iau așa-numitul Gap Year – 12 luni în care călătoresc, experimentează, vizitează și se întorc acasă cu o fundație mai solidă, gata să treacă la următoarea…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.