Ce e un monitor bun și cum alegi între 1080p, 1440p și 4K

0

În prezent, mai mult ca niciodată, ai de unde alege când vine vorba de monitoare de gaming. Totuși, cum e mai bine să te joci? La 1080p, 1440p sau 4K?

Răspunsul la acestă întrebare nu este atât de simplu pe cât ai crede. Sigur, inițial ai fi tentat să zici că cel mai bine e să te joci la o rezoluție 4K. Însă nu totul este despre rezoluție. Înainte de a alege un monitor de gaming trebuie se te gândești și la tipul panoului monitorului, la coloristică, unghiuri de vizualizare și așa mai departe.

O să-ți arăt care sunt plusurile și minusurile fiecărei categorii de monitoare și ce monitor ar trebui să alegi pentru viitorul tău sistem de gaming.

De ce ai vrea să te joci la o rezoluție 4K

Răspunsul evident la această întrebare este calitatea imaginii și cantitatea de detalii pe care un monitor cu o asemenea rezoluție este capabil să-l dea.

Este o plăcere să te joci în 4K și să te uiți la filme astfel. Grafica jocurilor te va impresiona și mai mult, iar jocurile vechi o să-ți pară noi datorită noilor detalii pe care le vei vedea în imagine. O armă din PUBG sau Battlefield V pe care ai văzut-o de sute de ori îți va părea ca nouă datorită detaliilor pe care la 1080p nu le sesizai.

Însă asta nu înseamnă că un monitor 4K va fi automat mai bun pentru gaming decât unul 1080p sau 1440p.

Al doilea element important de care să ții cont, după rezoluție, este rata de reîmprospătare a imaginii. Cu cât această rată este mai mare (75 Hz, 120 Hz, 144 Hz sau 240 Hz) cu atât acțiunea de pe ecran este mai fluidă. Asta dacă ai și un computer capabil să livreze îndeajuns de multe frame-uri către monitor.

De ce e rata de refresh importantă am scris aici și poți să vezi acolo de ce te-ar interesa asta  în gaming.  Deocamdată, doar Acer și Asus au monitoare 4K cu o rată de refresh de 120 Hz (care pot ajunge la 144 Hz prin overclock). Totuși, deocamdată nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.