Ce e Apple Pay și de ce o să uiți de card când vine în România

0

Apple Pay vine anul acesta și în România. ING Bank, Banca Transilvania și Orange Money au anunțat că vor implementa soluția de plată.

Apple Pay este o tehnologie de plată contactless pentru dispozitivele Apple – iPhone și Apple Watch, cel mai la îndemână. A fost creată special pentru a-i face pe consumatori să treacă de la portofelele fizice la o lume unde cardurile sunt direct stocate în iPhone sau ceas.

Plata prin Apple Pay funcționează oriunde sunt acceptate și plăți contactless obișnuite. Dar trebuie să fie POS acceptat de Apple, că altfel nu. Iar dacă nu e acceptat de Apple, trebuie să fie aprobat de un partener, în cazul de față fiind vorba de ING Bank, Banca Transilvania sau Orange Money.

Pentru a funcționa, Apple Pay folosește tehnologia NFC (Near Field Communication). Acesta este un standard pentru dispozitivele electronice folosit pentru a stabili o conexiune radio între ele atunci când sunt apropiate. Cu ajutorul NFC se fac schimburi de informații, ceea ce poate însemna realizarea automată a unor setări sau, în cazul Apple Pay, plăți electronice.

Tot ce trebuie să faci e să introduci datele de pe card în aplicația Apple Wallet. Numai că asta nu va merge decât dacă cardul tău este de la o bancă de pe lista celor care oferă opțiunea Apple Pay.

De ce e utilă tehnologia Apple Pay

Data viitoare când plătești la magazin vei prezenta direct telefonul, fără să-ți mai scoți cardul sau banii din portofel. ING Bank, Banca Transilniva oferă deja o opțiune similară, dar pe Android. Pe iPhone, Banca Transilvania a oferit un sticker, care-i un fel de mini card. De asemenea, la cumpărăturile online nu va mai trebui să introduci datele de pe card la fiecare tranzacție, vei face totul doar prin apăsarea unui buton.

Sistemul de plată este securizat cu Face ID, Touch ID sau codul de deblocare al telefonului tău. Tehnologia funcționează pe iPhone 6 și toate…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.