ce dispare de pe telefoane

0

Unul câte unul, giganții tech din America renunță să mai ofere suport Huawei. De data aceasta a venit și rândul unei companii pe care n-o vedeai în situația asta

Facebook nu va mai permite ca aplicația pentru rețeaua socială să fie pre-instalată pe telefoanele produse de Huawei. Asta s-ar aplica doar pentru modelele noi de telefoane, cele care încă nu au părăsit fabrica. Dacă ai un telefon Huawei acum, vei putea, totuși, să descarci și să actualizezi aplicațiile oferite de Facebook. Totuși, asta nu pentru foarte mult timp, dat fiind că suportul pentru Android și serviciile Google e incert.

Atât Facebook, cât și alte aplicații, precum Twitter sau Booking, vin instalate pe unele telefoane cu Android. Asta poate fi destul de enervant pentru unii, pentru că ele nu poate fi șterse, indiferent dacă vrei sau nu.

În urma acestor informații, noile telefoane ale producătorului chinez ar urma să vină fără aplicația pentru rețeaua socială. Situația nu pare extrem de gravă, dar este o altă lovitură pentru companie. Aceasta pierde treptat parteneriatele cu giganții tech americani. Pentru piața chineză impactul e limitat, dar la nivel mondial e destul de mare.

Huawei ar putea pierde definitiv și accesul la serviciile Google

Cei care au în prezent telefoane Huawei pot instala aplicația din Play Store. Totuși, vor putea face asta doar pentru o perioadă limitată. După perioada de 90 de zile de amânare oferită de SUA (cu termen în august), magazinul de aplicații de la Google nu va mai putea fi folosit pe telefoanele Huawei. Astfel, actualizarea aplicației Facebook va fi imposibilă pentru utilizatorii cu telefoane de la acest producător.

Huawei nu va mai avea acces nici la Android, motiv pentru care lucrează în prezent la propriul sistem de operare. De asemenea, compania a anunțat că ar urma să ofere și un magazin propriu de unde utilizatorii să-și poată descărca…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.