ce am descoperit în Islanda ca turist român

0

Am plecat în Islanda cu un singur gând, de a vedea Aurora Boreală. În schimb, m-am întors experiențe mai frumoase și cu o dorință de libertate.

Într-o carte despre Islanda am găsit un citat care pare a descrie incredibil de bine această țară: „a world within a world”. Mi se pare perfect deoarece Islanda arată ca un loc de pe altă planetă, nu de pe Pământ.

În primul rând, relieful țării este total diferit față de ceea ce ești obișnuit să vezi în Europa. Pământul vulcanic negru face ca peisajul să fie aproape extraterestru. Nu degeaba Christopher Nolan a filmat aici pentru mai multe filme, inclusiv Interstellar.

Tot pe aici s-au filmat și alte producții SF și Fantasy: Game of Thrones (s-au făcut și tururi speciale pentru a vedea locurile unde s-au filmat anumite scene), Rogue One, Justice League, Stark Trek: Into Darkness sau Thor: The Dark World.

În Islanda orice popas ar putea fi un obiectiv turistic FOTO Florin Cașotă / PLAYTECH

Un alt lucru uimitor este faptul că imaginile se schimbă radical de la un kilometru la altul, fără să-ți dai seama. Atunci când călătorești cu mașina poți vedea în stânga un lanț muntos și în dreapta o câmpie întinsă, apoi după alți câțiva kilometri, culoarea pământului se schimbă și roci ieșite la suprafață înlocuiesc întinderea verde.

Aici este o plăcere să te urci în mașină și să te plimbi. Islanda este locul unde am avut un sentiment de libertate ca în niciun alt loc. Să fie de la câmpiile nesfârșite, vântul care suflă aproape neîncetat, drumurile line și șerpuitoare? Nu știu, dar dacă ar fi să descriu Islanda într-un singur cuvânt, „libertate” ar fi cel pe care l-aș folosi.

Ce ar trebui să știi despre Islanda și nimeni nu ți-a zis

Nisipul negru de pe plajele din insulă merită văzut FOTO Florin Cașotă / PLAYTECH

Pentru final am păstrat două lucruri despre care nu prea auzi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.