Ce a scris presa internaţională despre eşecul Simonei Halep din finala de la Doha: „Elise Mertens a produs rezultatul vieţii sale”

0

Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, de Elise Mertens în finala de la Doha. Mertens a cerut un time-out medical la scorul de 6-3, 2-1, pentru sportiva noastră, când „Simo” era în formă maximă, iar după o pauză ce a durat destul de mult, partida s-a echilibrat. Mertens a avut câştig de cauză.

„Elise Mertens face senzaţie în faţă dominantei Simona Halep şi îşi adjudeca titlul de la Doha. Condusă cu un set avans şi un break avans în setul secund, Mertens, 21 de ani, a găsit toate resursele fizice şi mentale că să o învingă pe numărul 3 mondial WTA Simona Halep cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3.
La 2-2 în decisiv, Mertens a dovedit mult curaj în faţă lui Halep, care e cert că nu mai avea foarte multe resurse de ordin fizic. Este primul trofeu WTA Premier din carieră pentru Mertens, care mai câştigase alte 5 turnee în carieră, Hobart x2, Lugano, Istanbul şi Rabat. La Doha, Elise, 23 de ani, a câştigat în faţă a 3 sportive din top 10, Halep, Bertens şi Kerber”,
se arăta în L’Equipe, conform ziare.com.

„Fără să fie cap de serie la Doha, Mertens a întors de la 0-1 şi break avans pentru Halep în setul secund pentru a câştigă o finală pe care aproape că nici ea nu mai speră că o poate obţine. Este cel mai mare titlu WTA cucerit de Elise în carieră, la 23 de ani, primul trofeu Premier. La 6-3, 2-0, Simona Halep domină autoritar o finală în care la un moment dat avea 18 puncte la rând câştigate, de la 3-3 în primul set. Fostul număr 12 mondial, Elise Mertens, a avut 3 victorii la sportive de top 10 mondial la acest concurs de la Doha, unde a produs rezultatul vieţii sale”, au scris cei de la site-ul oficial al WTA Tennis.

De asemenea, au.news.yahoo.com a notat: „Mertens a oferit poate cel mai bun tenis din carieră să în această finală de WTA, bifand primul trofeu Premier din…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.