cât de inutil e un router de gaming ca să fii mai bun în jocuri

0

Sunt multe motive pentru a face o investiție într-un router bun, dar este aproape absurd să dai de trei sau patru ori mai mult pe un router de gaming, în speranța că vei fi mai eficient în Fortnite, PUBG, Overwatch sau Counterstrike.

Un număr important de operatori de internet au început de mult timp să-ți ofere o un router wireless după ce te-ai abonat. În cazul în care îți dorești un upgrade pe partea de acoperire a spațiului pe care îi ai în casă, s-ar putea să faci o investiție de aproximativ 250 lei într-un router.

În cazul în care te simți generos și un prieten te-a connvins că merită, poate ajungi până la 100 de euro. Există însă foarte multe modele care ajung la 500 de euro și multe dintre ele sunt promovate ca fiind destinate plăcutei activități de gaming. Reușesc însă să justifice investiția?

Ca de fiecare dată, când vine vorba de tehnologie, răspunsul este unul destul de elaborat. Versiunea simplă este că NU. În aceeași manieră în care 32GB RAM sau o placă video de 1000 de euro nu te transformă în maestru la Fortnite, un timp de răspuns infim din partea routerului tău nu este magic.

PING-ul sau LAG-ul sunt problematice, nu viteza conexiunii la internet

Deși ai fi tentat să crezi că o conexiune rapidă la internet este fundamentală pentru o experiență lină de gaming, realitatea este cu totul alta. Gamerii cu experiență au învățat că degeaba descarci de pe torrent cu 35MB/s, dacă ai un ping mare în Counterstrike.

Conceptul de ping sau lag se referă la timpul de răspuns dintre sistemul tău și serverul care găzduiește jocul la care tu ești conectat. Cât durează ca un pachet infim de date să parcurgă traseul de la PC la server, de obicei este vorba de 32 biți, pe calea internetului.

Un router foarte bun poate micșora timpul de răspuns, până la un punct. Dacă ai noroc, te poți aștepta la un ping de 30 milisecunde (0,03…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.