care a fost cel mai căutat model

0

Dacia a avut o perioadă bună în 2018, din punctul de vedere al vânzărilor și al producției, chiar dacă în a doua jumătate a anului a înregistrat o ușoară scădere. În Franța, un model Dacia s-a aflat în top 5 al celor mai vândute mașini.

Compania românească a înregistrat o ușoară scădere pe piețele importante din Europa. În luna decembrie 2018, declinul general a fost de 3,5%, care a însemnat sub 100.000 de autoturisme înmatriculate. Totuși, compania românească a avut o creștere cu 11%, comparativ cu lunile anterioare, când a suferit scăderi de 13% în noiembrie, de 6,6% în octombrie și de 17% în septembrie.

Datele vin de la Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), instituție care analizează dinamica vânzărilor și a producției marilor companii auto din țara noastră. Cele mai bune rezultate în privința vânzărilor obținute de Dacia au fost aduse de contractele cu diverse companii și cu firmele de închirieri de automobile (creșteri de 6,9%, respectiv de 2,6%). Livrările către clienții persoane fizice au scăzut cu 11%.

La noi, cele mai căutate mașini de import au fost, oarecum evident, modelele Volkswagen (creștere de 35% în luna decembrie).

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină a companiei românești, în Franța

În Spania, înmatriculările de autoturisme Dacia noi au scăzut în ultima lună din 2018, dar au crescut exponențial în Franța. Aici, Dacia Sandero s-a aflat pe locul al cincilea în topul celor mai vândute autoturisme, cu peste 70.000 de unități.

Conform Asociației Constructorilor de Automobile din Franța, Sandero a fost pentru al doilea an consecutiv cea mai vândută mașină a brandului de la Mioveni.

În Franța, compania românească a vândut anul trecut, în total, 140.326 de automobile, cu 19% mai mult față de 2017. Dintre acestea, 70.077 au fost Dacia Sandero, model fabricat atât în uzina de la Mioveni,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.