Camerele de supraveghere care-ți pot face mai mult rău decât bine

0

Camerele de supraveghere devin mai populare deoarece îți pot crește gradul de securitate al locuinței. La fel de bine pot reprezenta un risc.

Piața camerelor inteligente de supraveghere va crește anual cu 8% în perioada 2018-2023 până la nivelul de două miliarde de dolari. Deși camerele IP nu mai sunt demult o noutate, funcționalitățile aduse de modelele smart au devenit din ce în ce mai atrăgătoare pentru utilizatori. Și poate și mai atrăgătoare pentru hackeri.

Previziunile experților arată că peste 45 de miliarde de camere vor fi active până în 2022, iar o mare parte dintre acestea vor fi camere smart. Cu dotări care variază de la recunoașterea fizionomiei până la senzori moderni de detectare a mișcării și conexiuni prin Wi-Fi sau bluetooth, camerele smart pot citi numere de înmatriculare și pot interpreta comportamentul uman. Astfel, acestea devin unealta perfectă de supraveghere pentru locuințe și spații comerciale.

De mai mulți ani însă, specialiștii în securitate informatică au identificat numeroase vulnerabilități în dispozitive conectate și au avertizat constant atât producătorii, cât și utilizatorii acestora despre numeroasele pericole la care se expun când atacatorii le controlează de la distanță: să supravegheze utilizatorii oricând în intimitatea căminului sau să compromită rețelele de acasă și chiar infrastructura globală ce permite funcționarea internetului.

Vulnerabilități severe în patru camere smart

Cercetătorii de la Bitdefender au analizat recent patru camere conectate și au descoperit că toate au vulnerabilități severe. Acestea pot fi exploatate de la distanță și pot fi controlate pe deplin de atacatori.

Una dintre camerele analizate este Keekoon KK005. După ce au analizat sistemul de operare al tuturor dispozitivelor fabricate de acest producător, cercetătorii au concluzionat că toate camerele acestuia sunt afectate…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.