Calificare tristă pentru Ungaria! Formaţia maghiară a terminat al doilea meci la egalitate la Campionatul Mondial, într-un meci în care a fost cotată ca mare favorită

0

Ungaria a prins o grupă nemaipomenită la Campionatul Mondial de handbal masculin, dar nu reuşeşte să profite din plin acest lucru. După 25-25 cu Argentina în meciul de debut, maghiarii au terminat azi la egalitate şi cu Egipt, scor 30-30. Europenii s-au calificat totuşi în Main Round.

Miza partidei cu Egipt a fost cu bătaie lungă, în sensul de a urca până în Top 8 la Campionatul Mondial, adică o calificare în turneele preolimpice de la Tokyo. Ungaria a avut culoar (a prins doar Suedia dintre echipele mari), rezultate doar parţial. Victoria cu Qatar cu 32-26 ar putea să conteze prea puţin în economia clasamentului din Main Round, pentru că Egipt a urcat peste selecţionata din Orientul Mijlociu şi are prima şansă la calificare, având în vedere că va înfrunta Angola în ultima rundă. Peste Qatar se află acum şi Argentina. Este adevărat, vicecampioana mondială din 2015 are meci în această seară cu Suedia, iar dacă se va impune va schimba toate calculele.

Africanii au tras cu dinţii să nu piardă acest joc, singura şansă pentru a continua cursa de calificare în grupele principale, iar într-un final au putut să zâmbească graţie spiritului de luptă. Ungaria a început în forţă, cu 5-2 şi 9-5, dar Egipt a avut o revenire incredibilă. Tânărul Eltayar a închis poarta, maghiarii nu au marcat 10 minute, astfel că de la 8-11 scorul a devenit 14-11. Finalul de repriză a fost salvat de Laslo Nagy, care a marcat de două ori, iar Ungaria a intrat la egalitate la cabine, 14-14.

În partea secundă, cele două apărări nu au mai ţinut, iar ambele echipe au marcat la foc continuu. După alte 17-18 minute în care Egipt a fost în avantaj, chiar şi la patru goluri la începutul reprizei, 19-15, Ungaria a echilibrat partida, iar finalul a fost cu dese răsturnări de situaţie. În cele din urmă, nicio naţională…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.